Príprava ľadu na zimnom štadióne pokračuje, opravili jeden kompresor

22.07.2013 Poprad

Poprad 22. júla (TASR) – Servisný technik dnes na zimnom štadióne v Poprade opravil kompresor č.3, ktorý bol pokazený. K poruche kompresora došlo šesť hodín po spustení chladenia na prípravu ľadovej plochy, s ktorým sa začalo v nedeľu 14. júla.
„Náhradný diel sme objednali ihneď a aj napriek oficiálnej dodacej lehote 24 dní bol vďaka maximálnemu úsiliu diel dodaný už dnes, vďaka čomu mohol byť kompresor opravený. V praxi to znamená, že na zimnom štadióne pokračuje príprava ľadovej plochy, v utorok 23. júla by zároveň mala byť natretá hracia plocha,“ uviedol vedúci zimného štadióna René Šoltés s tým, že súčasne sa rieši aj oprava kompresora č.2, na ktorom je potrebné vymeniť celý blok.
K poruchám dvoch kompresorov zabezpečujúcich chladenie došlo šesť hodín, resp. dva dni po spustení chladenia. Na kompresoroch bol pritom počas pravidelnej letnej údržby urobený riadny servis, vymenené oleje, filtre a zrealizované všetky nevyhnutné servisné úkony, po ktorých boli kompresory úspešne odskúšané.
Neočakávané technické poruchy spôsobili oneskorenie prípravy ľadovej plochy, o čom vedenie správa štadióna po zistení skutočností a manažmente opráv informovala aj hokejový klub ešte 18. júla. „Dnes bol klub informovaný o oprave kompresora č.3, zároveň bolo vedeniu oznámené, že hráči budú môcť na ľad vykorčuľovať s najväčšou pravdepodobnosťou už v sobotu 27. júla,“ upozornil Šoltés.
 

Vyberte región